Прокуратурата не знае защо убит данъчен шеф е бил мишена на бандата на депутатския брат

Прокурор Камен Господинов. Сн.: БГНЕС

Спецпрокуратурата засега няма представа защо разбитата преди два дни силова банда се е интересувала от убития данъчен шеф Иво Стаменов.

Това призна пред медиите в четвъртък наблюдаващият прокурор по делото Камен Господинов.

Както е известно, преди ден разследващите съобщиха, че са разбили група за рекет, изнудване и побои, ръководена от брата на депутата от ДПС Димитър Аврамов – Борис. Уточнено бе и, че тя поръчала следенето и побоя на Стаменов преди смъртта му.

Борис Аврамов вече е с повдигнати обвинения като лидер на организирана престъпна група и за изнудване. Останалите членове Данаил Петков и Пламен Дренков също са подведени под наказателна отговорност. Третият им съратник пък излежава присъда в Бургаския затвор.

По думите на Господинов разследващите попаднали случайно на връзката със Стаменов, след като лица, чийто статут по делото не бе уточнен, разкрили, че тримата задържани им поръчали да запалят колата на данъчния и да го пребият. Това обаче така и не се случило, тъй като той бе застрелян миналия декември, а впоследствие почина от раните си.

Въпреки че първоначално бе съобщено, че бандата на Аврамов е действала по брутален начин, в четвъртък прокурор Господинов уточни, че засега са събрани доказателства само за три случая на изнудване със заплахи. Освен това членовете на групата само давали поръчки за побои, а не изпълявали собственоръчно такива.

Спецпрокуратурата вече е внесла в Специализирания наказателен съд искания за постоянното задържане на Аврамов, Петков и Дренков, като предстои магистратите да се произнесат по тях малко по-късно в четвъртък.

Споделяне

Още от България