Прокуратурата обяви, че има проблем с призоваването на депутатите от "Атака"

Прокуратурата има проблем с призоваването за разпит на депутатите от "Атака", които са станали свидетели на скандала на летище "Варна", обясни в четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров в четвъртък пред журналисти преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

"Не мога да кажа в какъв срок ще бъде внесен актът, но ще бъде в непродължителен срок. Далеч съм от мисълта, че по това дело ще възникне такова обстоятелство, каквото е възникнало по Сарафово, напротив. По делото трябва да бъдат разпитани и народните представители, но има известен проблем с тяхното призоваване, защото призовките се изпращат чрез ръководството на Народното да събрание", обясни главният прокурор.

Той допълни, че обвинителен акт срещу Волен Сидеров в крайна сметка ще бъде внесен, при това в "непродължителен срок". Това обаче зависи от своевременното провеждане на разпитите на депутатите от "Атака", които са придружавали лидера си при пътуването му до Варна, стана ясно от думите на Цацаров.

Преди месец Волен Сидеров се отказа от имунитета си във връзка с искането на главния прокурор по повод на досъдебно производство за хулиганство и лека телесна повреда, извършени на летище Варна в средата на януари.

По-късно в четвъртък депутатката от "Атака" Деница Гаджева, която бе една от придружителките на Сидеров при скандалното му пътуване до Варна, обясни, че не може да си обясни защо не е получавала призовка, след като не отсъства от Народното събрание.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?