Прокуратурата внесе в съда делото срещу двамата депутати от ДПС

Митхат Табаков

Софийската градска прокуратура внесе в петък в съда делото срещу двамата депутати от ДПС Митхат Табаков и Гюнай Сефер. Първият е бивш кмет на Дулово и в качеството си на такъв е обвинен за престъпления по служба, а Сефер ще отговаря за измама и документни престъпления.

Делото е за договор за ремонт на път с дължина от 1.2 километра в село Върбино, община Дулово. Контрактът е за 90 хил. лв. и е сключен през май 2005 година между община Дулово, представлявана от Митхат Табаков и "Булмекс" ЕООД, представлявана от едноличния собственик на капитала и управител Гюнай Сефер.

Няколко дни след полагането на подписите е сключено тристранно споразумение между общината, фирмата – изпълнител и държавното дружество "Публични инвестиционни проекти" ЕАД, което трябва да плати за извършените дейности. По документи ремонтът е извършен светкавично.

Ден след подписване на тристранното споразумение е изготвен протокол, с който Митхат Табаков и Гюнай Сефер удостоверяват годността за приемане на извършения строеж. На същата дата е изготвен протокол за заплащане на строително - монтажните работи и "Булмекс" ЕАД издава фактура на обща стойност 90 609 лева с ДДС. Всичките тези документи Табаков представя пред "Публични инвестиционни проект" ЕАД с искане за извършване на плащане и на 27 май 2005 година сумата е преведена на сметка на "Булмекс". Пътят обаче си остава неремонтиран.

Прокуратурата определи и на двамата мярка за неотклонение "парична гаранция” в размер на 3 000 лв. В края на миналата година Софийският градски съд осъди Табаков на 4 години затвор за подкуп.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?