Промени в движението на София заради енергийния форум

Поради провеждането на енергийния форум в София под егидата на президента, се въвеждат промени в градския транспорт на столицата, Центъра за градска мобилност.

От 4.30 часа в петък до приключването на събитието на 25 април ще се промени маршрутът на автобусна линия "284" в посока "Терминал 2" на летище "София". От бул. "Цариградско шосе" автобусите ще се движат по бул. "Христофор Колумб" (по маршрута на автобусна линия "84"), на кръстовището с ул. "Неделчо Бончев" наляво по източната тангента, надясно по ул. "Мими Балканска" и по ул. "Продан Таракчиев" до летище "София" - "Терминал 2" двупосочно.

Автобусите ще спират на съществуващите и на временните спирки за автобусна линия "84" - под моста след левия завой към източната тангента в посока към аерогарата, на ул. "Мими Балканска" на 50 метра след кръстовището с бул. "Брюксел" в посока "Терминал 2", на ул. "Мими Балканска" на 50 метра след кръстовището с бул. "Брюксел" в посока "център". След завършването на форума на 25 април (събота) ще бъде възстановен маршрутът на линията.

От 6.00 часа в петък до приключването на енергийния форум ще се закрият трамвайните и тролейбусните спирки в транспортния тунел при НДК за трамвайна линия "6" и за тролейбусни линии "1", "2", "5", "8" и "9". На бул. "Витоша" на кръстовището с бул. "Пенчо Славейков" в посока "център" се закриват спирките за трамвайни линии "1" и "7"; на бул. "Витоша" на кръстовището с бул. "Ген. М.Скобелев" (пл. "Баба Неделя") за трамвайни линии "1" и "7" - двупосочно; спирката на автобусни линии "72" и "604" под моста, водещ към хотел "Хилтън".

Автобусите от линии "72" и "604" ще спират на спирката на автобусни линии "76", "94" и "204" преди бул. "Черни връх". Закрива се двупосочно трамвайната спирка на пл. "Света Неделя".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?