Проруски сепаратистки лидер забрани на бойците си да псуват

Проруски сепаратистки лидер забрани на бойците си да псуват

Командирът на терористите от самопровъзгласената "Донецка народна република" (ДНР) Игор Гиркин (наричан още Стрелков или Стрелеца), забрани на бойците си да псуват на майка. Указът на Стрелеца бе качен в Туитър от пресслужбата на ДНР, съобщи украинското рускоезично издание "Обозревател".

"Наричаме се православна армия и се гордеем, че не служим на златния телец, а на нашия Господ Исус Христос и на своя народ. На хоругвите ни е изобразен ликът на Спасителя. Ако воините псуват на майка, хулят Господ и Богородица, на които служим и които ни прикриват в бой", се казва в указа.

 

Грубите псувни на публично място ще бъдат смятани за сериозно дисциплинарно провинение и ще се наказват съответно, подчертава "министърът на отбраната" на сепаратисткото формирование.


"Псувните на майка не са от руски произход и са били употребявани от враговете на Русия, за да оскверняват нашите светини, за да въздействат върху руските воини чрез духа им и така да ги сломят в боя и да поставят народа на колене (. . .) Враговете на Рус са следвали същия принцип, който днес следват зложелателите на християните, заграбили властта в Киев, които заповядват на православни украинци да стрелят по собствените си храмове, да се гаврят с хоругвите, носещи лика на Спасителя, и с православното свещенство", пише Стрелеца.


Указът носи дата 28 юли, когато се навършиха 1026 години от приемането на християнството в Киевска Рус, посочва Франс прес.

"Един руски воин не може да употребява езика на врага. Това духовно ни унижава и води армията към поражение", заключава сепаратисткият водач.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво правителство е добре да има сега?