Проверки за тежестта на ученическите чанти тръгват в Индия

Проверки за тежестта на ученическите чанти тръгват в Индия

Училищата в индийския щат Махаращра ще бъдат проверени спазват ли изискванията за тежестта на ученическите чанти, въведени през юли и ако се установят нарушения, техните ръководители ще бъдат изправени пред съд. Това съобщи, цитирайки местни медии във вторник.

Училищните чанти трябва да тежат не повече от 10% от теглото на носещите ги ученици, реши правителството на щата през лятото и издаде 44 препоръки за облекчаване на товара. Властите твърдят, че носенето на тежки чанти е уморително за учениците и причинява наранявания на гръбначния стълб и ставите. Срокът за изпълнение на промените беше 30 ноември и няма да бъде удължаван.

Някои училища вече са поставили шкафчета, за да може учениците да оставят част от нещата си. Други заведения са предложили учениците да споделят учебниците си или са пренаредили учебните предмети така, че да са необходими по-малко учебници на ден.

Изследването, довело до новите разпоредби, споменава за случаи, когато ученическите чанти са били до 20-30% от теглото на учениците заради тежки тетрадки и учебници, ненужни материали и храна.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?