Проверява се строеж на плажа Кабакум край Варна

Сн. БНР

Министерството на туризма ще провери изграждането на две постройки на плаж Кабакум край Варна, съобщиха от ведомството. Те се строят на пясъка, в непосредствена близост до морето, съобщиха от ведомството.

Ако се окаже, че изграждането им е незаконно, ще трябва да бъдат премахнати.

Проверката започва след информации в медиите. Пред Нова телевизия от община Варна казват, че не знаят кой строи на плажа и какво трябва да се появи там. Представителите на местната власт не знаели и кой е новият наемател на плажа, при тях няма внесени документи за обекта, разрешително или одобрена схема. Пред БНР от местната власт казват, че постройките са незаконни, но процедурите по премахването са дълги и туристическият сезон може да започне преди да приключат.

Общината направила две проверки. При първата били съставени актове на работниците, които имали лични карти в себе си. При втората на обектите нямало хора.

Според информация на сайта на Министерството на туризма наемател на плажа е фирмата "Менуа 2018", а неин собственик е Полина Георгиева Георгиева. Дружеството е избрано за наемател през февруари тази година. Трябва да плаща по 51 600 лева наем на година и да предлага чадър на цена максимум 5 лева и шезлонг за не повече от 6 лева.

Според информацията в Търговския регистър фирмата е регистрирана в началото на годината - по времето на провеждане на търга за отдаване на плажа под наем. Капиталът ѝ е минималният изискуем по закон - 2 лева.

Споделяне

Още от Бизнес