Путин вижда "незадействан потенциал" в отношенията с България

Путин и Радев
"Руско-българските отношения имат дълга и богата история. Независимо от позитивните резултати, постигнати през изминалия четвърт век, в отношенията между нашите страни се запазва значим незадействан потенциал". Това е написал руският президент Владимир Путим в поздравителен адрес до българския си колега Румен Радев по повод  25 години от подписването на Договора за приятелски отношения и сътрудничество между двете държави.
 
В писмото си до Радев руският президент оценява високо приноса на Договора към създаването на условия за увеличаване на обема на взаимната търговия и инвестиции между, както и за активизирането на сътрудничеството в енергийната, научно-техническата, хуманитарната и други сфери.
 
Радев също е изпратил поздравителен адрес, в който потвърждава поканата да посети страната ни следващата година по повод отбелязването на 140-ата годишнина от Освобождението на България, съобщиха от прессекратариата на държавния глава.  
 
"Българо-руските отношения имат богати традиции, стабилна договорно-правна основа и се основават на културната, историческа и човешка близост и приятелските отношения между нашите народи", пише в поздравителен адрес на Радев. 
 
"Убеден съм, че утвърденото уважение към разпоредбите на договора, е стабилна основа за възходящото развитие на българо-руските отношения в условията на новите геополитически и икономически предизвикателства, в интерес на мира и благоденствието в Европа и света", пише още президентът Радев до руския си колега. 
Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?