"Петролгейт" ще работи още 3 месеца

Парламентът удължи с три месеца срока на действие на временната анкетна комисия "Петролгейт", която проучва твърденията за финансиране на БСП от режима на Саддам Хюсейн. Решението за удължаване работата на комисията беше подкрепено от 157 народни представители, 37 бяха "против", а 25 се въздържаха, предаде БТА.

Председателят на "Петролгейт" Борислав Ралчев обоснова искането за удължаване на работата на комисията с това, че предстои да бъдат получени документи и становища по отправени искания за информация от ЦРУ и посолството на САЩ, от Ирак, от външно министерство и от постоянното представителство на България в ООН.

Необходимо е също достатъчно време и задълбочен анализ на получената в последно време обемна информация, посочи Ралчев. Той отбеляза, че има и искания на членове на комисията за установяване на контакти с други сродни организации, от които да се поискат данни във връзка с предмета на дейност на комисията.

Това беше последното решение на парламента за тази година. От утре депутатите са в коледна ваканция. По правилник ваканцията на Народното събрание е от 22 декември до 10 януари.

Председателят на парламента Огнян Герджиков пожела от името на ръководството на Народното събрание приятни празници и благодари на депутатите, които са взели дейно участие в работата на парламента. Той се извини за случаите, когато е бил несправедлив в отсъжданията си.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: