Рашидов: В България остава това, което не става за чеп за зеле

Рашидов: В България остава това, което не става за чеп за зеле

България изнася потенциала си в чужбина, а остава това, което „не става за чеп за зеле“. Това заяв депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов пред БНТ.

Той каза, че не съжалява, че не е министър на културата в сегашното правителство. Обясни, че е бил министър достатъчно дълго време и е бил демотивиран от "т.нар. интелектуалци и платени протестъри", които са критикували проектите му като Ларгото и „Квадрат 500“ в София. Сега същите хора са във властта на директорски позиции, заяви депутатът.

"Обичам свободията, а не свободата. Искам да се върна към амплоато си на творец. В България никой не е свикнал да се отказва. Благодаря на премиера Борисов, защото бях до последно в кандидатурата, но имам нужда от почивка. Непрекъснато имаше дежурни, които ме обвиняваха в кражби и измами", каза депутатът.

Рашидов осъди поведението на опозицията в сегашния парламент, но отбеляза, че ако тя продължи да се държи така „инфантилно“, най-вероятно партия ГЕРБ ще управлява и след следващите избори. Той отбеляза, че общественото говорене е нехигиенично, от което е пострадал и лично той. Синът му живеел в чужбина, защото дъщерите му били тормозени в училище заради медийния образ на дядо им. "Сериозни култури и държави са загинали, така че да не си правим илюзии, че малка държава като България ще издържи", отбеляза той.

Споделяне

Още от България