Разследваният военен чиновник със скъпата кола още чезне в болнични

Разследваният военен чиновник със скъпата кола още чезне в болнични

Разследваният за далавери зам.-директор на агенцията за социални дейности към Министерството на отбраната Стоян Стоянов е удължил болничния си отпуск с още един месец, стана ясно в понеделник.

ДАНС отне достъпа до класифицирана информация на Стоянов на 23 януари и той в същия ден излезе в отпуск по болест. Без достъп до класифицирана информация Стоянов не може да изпълнява задълженията си и ще бъде освободен от длъжност. От 23 януари обаче той е в болнични заради "отлепяне на ретина'' и ''дископатия". На 4 март той е удължил болничния си с още един месец отново заради дископатия. По закон Стоянов има право на шест месеца болнични в рамките на една година, а според служители от министерството наистина имал здравословни проблеми. Докато е в болнични, разследваният служител не може да бъде уволнен. В същото време на него му тече заплатата.

Военна прокуратура разследва Стоянов за далавери при отдаването на сгради на военните клубове в страната и други имоти под наем и за договори за строителството на мегаломанския комплекс на столичния бул. ''Скобелев'', известен като Военното НДК.

Стоян Стоянов, известен и като притежател на уникален автомобил "Ламборгини'', дълги години оглавяваше агенция ”Военни клубове и информация” към МО, която се занимаваше с военните клубове в страната, резиденция "Лозенец", Военния телевизионен канал, вестник "Българска армия'' и строителството на Военното НДК След идването на Николай Цонев като военен министър в края на април миналата година, в министерството остана само една агенция "Социални дейности на МО", като "Военни клубове и информация" се вля в нея.

Споделяне

Още от България