Разследват бившия кмет на Ракитово Емилия Еленкова

Окръжната прокуратура в Пазарджик започва разследване на бившия кмет на община Ракитово Емилия Еленкова за престъпление по служба.

Разследването срещу Емилия Еленкова е заради това, че в качеството си на длъжностно лице през 2011-та година  с действията си е нанесла щети на общината за над 213 хиляди лева, които с натрупаните лихви и неустойки към днешна дата са набъбнали на 800 хиляди лева, съобщи БНР.

Става въпрос за някоклко договора, два от които са за ремонт на градската баня. В договора е записано, че ако до два месеца фирмата не получи 35 процента авансово плащане на определената сума за ремонт, то строителят след това получава 120 процента от цялата сума, без дори да е извършил ремонтни дейности. Авансовото плащане не е извършено, а в администрацията на общината липсват и договорите с фирмата, която в последствие се оказва и с фалшив адрес.

Според разследващите това е класически пример за източването на общината. Разследването се провежда от следствения отдел на окръжната прокуратура.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?