Разстрел за близък до разследвани за контрабанда

Разстрел за близък до разследвани за контрабанда

Близкият до разследвани за контрабанда крупни имена от българския сенчест "бизнес" Ивайло Иванов (36 г.б бе разстрелян с 11 куршума в столичния квартал "Дружба" в четвъртък вечерта. Той се е занимавал със спедиторска дейност, но според неофициална информация също е бил замесен в контрабандна дейност. От МВР потвърдиха, че той е бил разследван за трафик през българската граница. 

По първоначалната неофициална информация от правоохранителните органи Иванов е напуснал митниците през 2004 година. Часове по-късно от Агенция "Митници" опровергаха твърденията, че убитият е бил техен служител.

До трупа на Иванов е намерено и дипломатическо куфарче, в което е имало 20 хил. лева. Предполага се, че той е убит с автоматично оръжие, тъй като на мястото на инцидента са намерени множество гилзи. Извършителят е застигнал Ивайло пред блок 182 в столичния квартал.

Според непотвърдена информация по това време става обект на полицейска разработка на група, занимаваща се с контрабанда в района на Стара Загора.

Твърди се, че убитият е имал взаимоотношения с разстреляния през 2004 г. Петър Илиев – Пешо Кучето, спряган за близък до Николай Методиев – Пилето, който пък е посочен като крупен контрабандист.

Ивайло Иванов участва в четири фирми, показа справка в информационно-правните регистри. Той е едноличен собственик на фирма „Транслинк Шипинг” ЕООД, занимаваща се с превоз на товари. Иванов е съдружник  с дял от 50.00% в „Интермарк 2000” ООД. Предмет на дейност на това дружество е събаряне и разчистване на сгради и земни дейности на строителната площадка. Той има и дял от 50.00% и в „Медихем” ООД. Предмет на дейност на фирмата е търговия на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки. Притежава дял и „Миракс” ООД - търговско посредничество с разнообразни стоки.

Това не е пърното убийство на свързан с митническите престъпления човек. През 2005 г. бе разстреляна Шинка Манова - директор на дирекция "Последващ контрол" в Агенция "Митници". Преди да заеме този пост тя е била директор на митницата в Горубляне. Нейното убийство все е загадка за разследващите.

Споделяне

Още от България