Рецидивист отива на съд за кражба на златни зъби

Рецидивист отива на съд за кражба на златни зъби

Прокуратурата във Варна изправи пред съда рецидивиста Петър Ст. за грабеж на 5 златни зъбни коронки и други ценности от възрастна жена. Досега той има осем присъди и към момента на внасянето на поредното дело е в затвора.

Кражбата на златните коронки се е случила във вечерта на 27 ноември миналата година. Петър Ст. обикалял по улиците в Евксиноград и решил да нахлуе в една от вилите.
Петър счупил стъклото на вратата и успял да отключи с ключа, който се намирал в бравата.
За да не оставя следи, действал с ръкавици и след като проникнал в къщата, започнал да търси ценни предмети.

По това време собственичката на къщата спяла на първия етаж, но от шума се събудила. Крадецът я съборил на земята и я заплашил с убийство. Той ѝ размахал кухненски нож и заповядал да му предаде парите си. Тя му дала 19 лева на дребно, колко имала в себе си.

Той решил да прерови преровил дамката ѝ чанта, от която взел петте златни зъбни коронки (12 грама) и торбичка със сребърни накити. После преровил цялата къщата, където открил още пет сребърни монети, златна монета и други ценни предмети от злато и сребро, златни накити. Накрая взел лаптопа и мобилния телефон на жената.

След като ограбил всичко по-ценно във вилата, мъжът заключил жената отвън и изчезнал, а тя подала сигнал на тел. 112. Част от ограбените вещи били открити при претърсване в дома на нападателя. Тяхната обща стойност е 1536 лева.

Ако бъде осъден за девети път, Петър Ст. може да остане в затвора между 5 и 15 години.

Споделяне

Още от България