Румен Радев и Бойко Борисов поздравиха Тръмп за националния празник на САЩ

Румен Радев и Бойко Борисов, сн. БГНЕС

Държавният глава Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов поздравиха президента Доналд Тръмп по случай националния празник на САЩ - Деня на независимостта.

В писмото си Румен Радев откроява и двустранното сътрудничество между България и САЩ за енергийна диверсификация, партньорството в сферата на отбраната и сигурността и справяне с предизвикателствата, които поражда безпрецедентната световна криза през последните месеци.

Премиерът Борисов от своя страна отбелязва, че продължава активната съвместна работа в приоритетни и за двете страни области като сигурността и отбраната,  борбата с тероризма, търговията и инвестициите, както и в сферата на енергийната сигурност и енергетиката.

Бойко Борисов изказва "лична признателност за безрезервната подкрепа, която Вашата страна ни оказва в условията на глобалната пандемия от коронавирус".

Премиерът допълва, че в резултат от ползотворната му среща с американския президент във Вашингтон през ноември 2019 г., в отношенията между България и САЩ е бил внесен осезаем импулс: "Знаково за тази качествено нова динамика бе успешното провеждане на първата сесия на Стратегическия диалог между България и САЩ на 8 януари 2020 г. в София. Диалогът, по своята структура и съдържание, издигна стратегическото ни партньорство на качествено ново равнище".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?