Руският консул в Бургас в нов сексскандал

Почетният консул на Русия в Бургас българският бизнесмен Тонко Фотев бе замесен в пореден секс скандал. 26-годишната Любомира Кирилова твърди, че е била сексуално насилвана от бизнесмена и ще подаде жалба срещу него във Върховната касационна прокуратура.

Кирилова разказа, че през юли 2007 г., Фотев се опитал да блудства с нея, в тоалетната на бургаско заведение. Тя обясни, че подава жалба чак сега, за да “помогне на други момичета да не стават жертва на насилника”, съобщи Дарик радио.

Любомира Кирилова е от Русе, омъжена е и има малко дете. В момента е в отпуск по майчинство. Преди това е работила като продавачка.

В началото на март на специално свикана пресконференция две момичета със скрити лица, обявиха, че са били принудени от хора на консула да проституират в Германия. По-рано Фотев бе обвинен от бургаската манекенка Анна Зартова, дъщеря на неговия бивш бизнеспартньор и приятел Ивайло Зартов, че била увещавана да прави секс с него. Тогава Тотев обвини за скандалите Зартов.

Бизнесът на двамата бил свързан с руски партньори и с покупката на недвижими имоти по Черноморието. Според Зартов, с манипулации той е свален от поста управител на фирмата "Инглиш вилидж", в която мажоритарни собственици са постоянно живеещият в Бургас бивш полковник от КГБ, депутат от руската Дума и настоящ бизнесмен Генадий Гудков и жена му Мария Гудкова. След незаконното му изхвърляне от фирмата, Зартов бил обвинен от руските си партньори, че е присвоил 2.5 млн. евро. Самият той пък смята, че руснаците му дължат 6 млн. евро, колкото бил 10-процентният му дял във фирмата, закупените от която земи по морето се оценявали на 60 млн. евро.

Според Зартов, Фотев е накарал руснаците да го притиснат като наказание, че е бил отблъснат от Анна Зартова, която, между другото, била също руска гражданка по майчина линия.

Споделяне

Още от България