Съдът остави в ареста Митьо Очите

Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, и двамата му бодигардове, ще останат в ареста, реши Софийският районен съд на заседание късно вечерта в четвъртък.

Митьо Очите, който е бивш шеф във ВИС и сочен за наркобос в района на Бургас, беше арестуван в понеделник. След проверка на колата, с която е пътувал заедно с охранителите си, тримата бяха задържани заради притежаване на газови пистолети, пригодени да стрелят със сачми. При проверката се оказало, че автомобилът им "Мерцедес" С600 е с пренабити номера.

Основната причина за решението на съда да остави тримата в ареста е намереното незаконно оръжие като се изтъква и фактът, че и тримата мъже са криминално проявени с множество висящи дела, а това прави твърде вероятна възможността да се укрият и да извършат друго престъпление.

През ноември 2002 г. в Несебър срещу Желязков беше извършен атентат като в колата му беше заложена бомба. При взрива загинаха съпругата му и двама мъже от обкръжението му.

Митьо Очите бе включен в списъка на МВР за хора с повече от две висящи дела. Той е следствен за въоръжен грабеж в Хасково и за отвличане и побой.

Още от България