Съдът разреши конфискация на имоти за 3.5 млн. лв. заради неплатени данъци

Съдът разреши конфискация на имоти за 3.5 млн. лв. заради неплатени данъци

Плевенският окръжен съд е уважи иск за конфискация на имоти на стойност 3.46 милиона лева от плевенчанина Ангел Петров и съпругата му. Решението не е обжалвано и е влязло в сила.

В края на 2011 г. Петров е осъден за неплащане на данъци в особено големи размери от търговия с компенсаторни бонове и земеделски земи. Петров попада в обхвата на отменения Закон за конфискация на имущество, придобито от престъпна дейност. Той не е включил в данъчната си декларация за 2004 година получените близо 208 000 от сключен договор с основното училище в плевенското село Коиловци.

Договорът е за възстановяване на собствеността върху земеделски земи, отчуждени от училището, получаване на обезщетения с поименни компенсаторни бонове по реда на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и продажбата им.

В хода на проверката инспекторите на Комисията за конфискация са установили, че Ангел Петров е купувал земеделски земи, безналични акции и компенсаторни бонове за суми, сериозно надвишаващи официалните доходи на домакинството.

С решението на съда, което не е обжалвано и е влязло в сила, от Ангел Петров и съпругата му се отнемат 37 имота, земеделски земи и гори, в землищата на няколко населени места в областите Плевен и Ловеч, както и суми от продажбата на множество недвижими имоти, безналични акции и компенсаторни бонове.

Междувременно инспекторите на комисията внесоха в Бургаския окръжен съд иск за отнемане на собственост на стойност 1.255 милиона лв. от Тошко Пачев, който е обвиняем за организиране на ”черно тото“.

Споделяне

Още от България