Съдят 93-годишен за изнасилване на 4 малолетни сестри

Карл Джоузеф Краус дойде в съда в инвалидна количка

В съд в Тайланд започна процес срещу 93-годишен австралиец от немски произход, обвинен в изнасилването на четири сестри на възраст между 7 и 15 години. Престъплението е извършено докато той живеел в източно азиатската страна, съобщи "Дейли мейл”.

Карл Джоузеф Краус трябваше да бъде пренесен на ръце от затворническия автобус от други затворници до инвалидната си количка, с която да бъде закаран до скамейката за подсъдимите в съд в провинция Чианг Маи в северната част на страната.

През 2010 г. Краус изнасилил четири сестри на възраст между 7 и 15 години. След ареста той е пусканат под гаранция и се опита да избяга в Мианмар. Тамошните власти обаче го върнаха на Тайланд, защото Краус не разполагал с валидна виза.

Адвокатите на Краус настояват за оттегляне на обвиненията с мотива, че той е твърде стар, за да бъде съден. По думите им той страда от рак и деменция. Въпреки това, докато беше под гаранция, 93-годишният мъж е бил забелязан да шофира.

Краус срещнал за първи път момиченцата през 2008 г. Предложил да ги учи на английски и ги убедил да му дойдат на гости, където ги черпил с шоколад и им давал пари. След това злоупотребил с тях.

Децата се оплакали на родителите си, които сигнализирали полицията. В компютъра на Краус полицаите открили над 100 порнографски снимки.

Споделяне

Още от Свят