Сайт за самолетни билети заблуждава с цените

Потребителите могат да бъдат заблудени за цените на полетите при онлайн резервация на самолетни билети от сайта www.terminala.com, където липсва информация за задължителната допълнителна такса от 7 евро по издаването на самия талон. За опасността сигнализира Белгия чрез европейската система за сътрудничество при защита на потребителите. Това съобщиха от Комисията за защита на потребителите.

Друго нарушение е, че макар на сайта цените да са обявени в евро, ако пасажерите резервират чрез американска самолетна компания и плащат с кредитна карта, им се удържа сума в долари, която включва и допълнителна такса за смяна на валута. Това обаче никъде на сайта не е обяснено и потребителите го разбират едва след извършването на транзакцията.

Според информацията в сигнала от Брюксел търговецът е с адрес в Испания.

От своя страна Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще предупреди европейските потребители, че превозвачът “София Интернешънъл“ не е извършил полети по дестинацията София-Берлин, за което потребителите не са били обезщетени. Известно е, че фирмата е регистрирана в Германия и твърди, че е част от „Хамбург Интернешънъл%, но всички опити за връзка с търговеца до момента са безуспешни. В КЗП са постъпили няколко жалби на потребителите за несъстояли се полети.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?