Сайтът на здравното министерство стана жертва на хакерска атака

Сайтът на здравното министерство стана жертва на хакерска атака

Сайтът на Министерството на здравеопазването стана жертва на хакерска атака в понеделник. Отговорност за атаката поеха “Анонимус България“, които обявиха на сайта си, че действията им са в знак на протест срещу здравната политика в страната. Сайтът на министерството не работеше за кратко, след което достъпът до него беше възстановен.

“Здравейте, решихме да ударим сайта на Министерство на здравеопазването. Това е втора атака към този сайт, защото ни писна да не се съобразяват с нас“, заявяват хакерите.

“Не сме съгласни всеки месец да се удържат пари от доходите ни за осигуровки, а когато имаме нужда, да получаваме медицинско обслужване под всякаква критика за стандартите на 21-ви век, както и да се налага да даваме пари под масата. Искаме, когато има нужда от линейка тя да идва на време и да получаваме здравно обслужване на необходимото за ЕС ниво. Искаме да се направи реформа в здравеопазването, в чиято основа да е ясно ,че пациентът е преди всичко човек. Да е ясно, че медицината преди всичко има за цел да спасява човешки животи и е хуманна наука, а след това индустрия за милиарди“, се казва в посланието на хакерите.

“Също така настояваме да отпадне необходимостта безработните да плащат здравните си осигуровки, та нали нямат доходи? Да не се налага след като сме здравно осигурени да плащаме за каквото и да е било в обществената болница, а това да се поема от осигурителните ни вноски“, се казва още в съобщението.

Споделяне

Още от България