Сакскобургготски: Орешарски е професионалист със собствено мнение

Симеон Сакскобургготски

Познавам номинирания за премиер г-н Пламен Орешарски от години и винаги ми е правил впечатление на професионалист и като човек със собствено мнение, който винаги е бил наясно със ситуацията.

Това каза във вторник бившият премиер Симеон Сакскобургготски по време на своето посещение в новата сграда на испанския културен център Института "Сервантес" в София, който вече се намира на ул."Света София".

Домакин на събитието бе испанският посланик Хосе Луис Тапиа съвместно с екипа на института.

Като бивш премиер само мога да се надявам, че всеки кабинет трябва да има своя заслуга, за да се върви напред, посочи Сакскобургготски, цитиран от БГНЕС. А невинаги е необходимо да се критикува, което, за жалост, се случва прекалено често у нас и нашата история понякога е ощетена от това, коментира още той.

Не съм се спирал основно на членовете на бъдещото правителство, ако бъде гласувано от Народното събрание, защото черпя информация от медиите, но много от хората, които познавам, ми правят впечатление на съвсем подготвени за работата си. Не бих си позволил да им давам съвети, особено пред медиите, заключи бившият премиер.

Напоследък бившият министър-председател (2001-2005) проявява медийна активност след дълги месеци на мълчание и странене от камери и микрофони. От няколко дни обаче той даде интервюта за големи чужди медии и стана обект на обширни репортажи в чужди издания, в които не избягва вътрешнополитически коментари.

Споделяне

Още от България