Самолет с деца се разби в САЩ, товарна машина падна в Япония

Две самолетни катастрофи белязаха последните 24 часа. В щата Монтана се разби едномоторен самолет и уби 14 души, седем от тях са деца и седем възрастни. На японско летище пък падна товарна машина.

Едномоторният частен самолет, в който са пътували децата, отиващи на ски в Бозмън, Монтана, се отклонил от курса си и се опитал да кацне на летището в Бют, но се разбил на 150 метра от пистата. Загинали са всички на борда. Засега не е е известно има ли жертви на земята.

Загинали са и двамата пилоти на американския товарен самолет, който се разби в понеделник сутринта на международното летище "Нарита" в Токио, съобщиха още информационните агенции.

Машината, собственост на пощенската служба "Федерал експрес", катастрофира при опит да кацне на летището в Токио. Пилотът не е успял да се справи с управлението заради силния насрещен вятър. Самолетът ударил носа си в пистата, след това се преобърнал и се запалил.

От удара машината се е разпаднала на части. Пилотите и двамата американски граждани - на 54 и 49 години, починали по-късно в болница.

Самолетът изпълнявал редовен полет от Гуанджоу, Южен Китай, до Токио с екипаж от двамата пилоти.

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?