Самолет се разпадна при опит да излети от Москва

Самолет се разпадна при опит да излети от Москва
Самолет на американска авиокомпания "Чалънджър-60" само с екипаж на борда катастрофира при опит да излети от московското летище "Внуково", съобщиха във вторник руските информационни агенции, цитирани от БТА. Екипажът е оцелял.

Първоначално агенциите съобщиха, че катастрофата на летище е на самолет "Еърбъс" А-310, но според РИА Новости моделът е бил "Чалънджър-850", производство на канадската компания “Бомбардие”.

Според Интерфакс, позоваваща се на руската Федерална аеронавигационна служба, машината не е могла да се вдигне във въздуха заради проблеми с двигателя. Тя се е запалила, преобърнала се е и се разпаднала на пистата.

По предварителни данни самолетът е трябвало да пътува до Берлин за технически преглед.

ИТАР-ТАСС, която цитира пресслужбата на руското министерство на транспорта, посочва, че в самолета е имало четирима американски пилоти. Двама от тях са пострадали, а другите двама са невредими.

След катастрофата летището е било затворено за няколко часа, за да бъдат прибрани отломките. Докато летището е било затворено, пристигащите самолети са били пренасочени към другите две летище в Москва – “Шереметиево” и “Домодедово”. Ситуацията се усложнява от обилния снеговалеж в руската столица.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?