САЩ обвиниха сирийските власти за атентата в Алепо

САЩ осъдиха взелото 87 жертви нападение над университета на северния сирийски град Алепо във вторник и обвиниха режима в Дамаск, че е бомбардирал района, предаде Франс прес, цитирана от БТА в четвъртък.

"САЩ са шокирани и натъжени от смъртоносното нападение, извършено във вторник от сирийския режим над университета на Алепо. Според свидетели самолети на режима са нанесли въздушни удари срещу инфраструктурите на университета", заяви говорителката на Държавния департамент Виктория Нюланд.

"Осъждаме това мерзко нападение над невъоръжени цивилни и отново заявяваме, че виновните за тези убийства и за други нарушения на международното право ще бъдат идентифицирани и ще им бъде потърсена отговорност", добави Нюланд.

Във вторник 87 души бяха убити, а 150 бяха ранени в университета на Алепо при бомбардировки, за които никой не пое отговорност. Университети в Сирия, където бе започнала изпитната сесия, прекратиха работата си в знак на траур. Режимът и  бунтовниците взаимно се обвиняват за трагедията.

Споделяне

Още от Свят