СДС-София агитира за Надежда с декларация срещу Бриго

Назначаването на генерал Бригадир Аспарухов в политическия кабинет на министър-председателя е един от най-циничните и възмутителни актове в 800 дневното управление на Симеон Сакскобургготски. Това се заявява в декларация на столичната организация на СДС, приета на заседание на Областния съвет на СДС-София.

СДС-София се противопоставя категорично на практиката на НДСВ да поставя на ключови позиции в управлението емблематични фигури от апарата на Държавна Сигурност, се посочва още в декларацията, цитирана от БТА. В нея е записано, че това е поредната подмяна на вота на българските избиратели.

"Одобрението на това скандално назначение от БСП и ДПС, както и мълчанието на партии, претендиращи за място в дясното пространство, отново показа, че единствено СДС е политическата сила, която реално отстоява европейския път на България. Ние се противопоставяме на това управление и предлагаме на българските граждани да изберат управление, освободено от зловещата сянка на Държавна Сигурност", се посочва в декларацията.

СДС призовава избирателите от София да защитят на предстоящите местни избори демократичния път на развитие, избран през пролетта на 1997 година. "Изборът на Надежда Михайлова за кмет ще покаже, че гражданите на София не желаят връщане назад.Този вот надхвърля рамките на местните избори. Всеки глас за Надежда, ще бъде в подкрепа на демократичното развитие на България", е записано още в декларацията.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?