СДС заложи на подкрепата на Европейската народна партия при старта на предизборната си кампания

Само лидерите на ОДС имат решимостта да изведат България по верния път към ЕС и това са лидери, които са демонстрирали отговорно поведение. С това приветствие на запис от председателя на Европейската народна партия Вилфред Мартенс СДС и коалиционните партньори на партията, обединени под старото име ОДС, стартираха предизборната си кампания в сряда вечерта в НДК в София.

Бизнесмени, политици и редови граждани приветстваха старта на кампанията под мотото "България, това си ти". Форумът бе открит с духова музика, премина през запис на Д-2 и завърши с хората на Дико Илиев.

Също на запис Десислав Дионисиев, шеф на фирма "Биопрограма" и Владимир Чорбаджиев, специалист по маркетинг и 15 години емигрант в Италия, разказаха какви според тях са трудностите пред бизнеса в страната в момента.

Тук сме, защото поставихме интересите на българските граждани над личните и партийните, заяви пред симпатизантите на СДС лидерът на партията Надежда Михайлова. Ние сме длъжни да дадем на децата си сигурна и справедлива държава, в която да живеят. Това означава да бъдем безкомпромисни в борбата с престъпниците. Нашият отговор ще бъде два пъти по-мощен от очакваното, каза още Михайлова, която обеща коалицията ОДС да бъде откровена и честна с хората.

Откритите врагове на десницата у нас се опитват да създадат образа на разединена десница, подчерта в изказването си лидерът на Демократическата партия Александър Праматарски. По думите му, задачата на ОДС е да убеди избирателите, че ОДС са обединените десни сили. Волно или неволно противниците на ОДС наливат вода в мелницата на БСП и подпомагат нейното избиране, каза Праматарски.

ОДС няма проблем с лидера и това е човек, който може да даде на България надежда. Нашият кандидат за поста носи надежда и се казва Михайлова, заяви още лидерът на демократическата партия, доскоро верен съюзник на Демократи за силна България.

Изявления пред симпатизантите направиха и водачите на останалите политически формации в ОДС - Любен Дилов-син на Гергьовден, съпредседателят на БЗНС обединен Яне Янев, председателят на партия ДРОМ Илия Илиев.

Споделяне

Още от България