Седем са кандидати за ремонта на столичния булевард “Братя Бъкстон”

Седем са кандидатите за реконструкцията на бул. "Братя Бъкстон" в София, съобщиха от Столична община. Индикативната стойност на обществената поръчка е 2 милиона лева.

Оферти подадоха "ГБС - Инфраструктурно строителство", "Пътища и съоръжения", "ПСТ Холдинг", "Щрабаг", "Трейс груп холд", “Пътно поддържане Дупница” и обединение "СК 13 братя Бъкстон", в което влизат "СК 13 Пътстрой" и "СК 13 Трансстрой".

Цената има най-голяма тежест при избора на бъдещия изпълнител – 60 точки. Техническите показатели дават 30 точки, а срокът за изпълнение носи максимално 10 точки.

Ремонтът обхваща участъка на бул.”Братя Бъкстон” от бул. “Тодор Каблешков” до Софийския околовръстен път, включително обръщалото при последната спирка на тролейбусна линия номер 2. Предвидена е реконструкция на пътното платно и тротоарите, както и подмяна на паважа с асфалтобетонова настилка.

Реконструкцията обхваща и контактната тролейбусна мрежа в участъка. Ще се подмени и уличното осветление, посочват от общината. Ще се направи и велоалея , а зелените площи ще се обновят.

Обектът трябва да бъде завършен за Нова година – до 28 декември 2012 г., съгласно тръжните условия.

Под този участък от бул. "Братя Бъкстон" се изгражда главен канализационен колектор, който се финансира от "Софийска вода".

Строителството на колектора, който ще се използва за отводняването на териториите от Подвитошката яка, струва 2.95 млн. лв.

Споделяне

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?