Седем турски граждани загинаха в катастрофа край Свиленград

Многочленно турско семейство и шофьорът им загинаха в събота сутринта при сблъсък на микробуса, в който са се возили, със сръбски автобус на международния път Е-80 между Любимец и Свиленград, съобщиха от МВР в събота. Сред седемте жертви има и деца. Тежко пострадал, но без опасност за живота, е водачът на сръбския автомобил.

Пътният инцидент е станал около 6 часа сутритна след предприето неправилно изпреварване от страна на турския бус, който се ударил челно в автобуса със 60 сръбски граждани, пътуващи от турския курорт Мармарис за Белгард.

Загиналите са мъж на 49 години, 45-годишната му съпруга и трите им деца, момчета на 11, 17 и 18 години. Сред жертвите е 22-годишна жена, за която се предполага, че също е от семейството. Седмият загинал е 39-годишният шофьор, който не е бил роднина на семейството.

Турската фамилия се прибирала от Германия, където живее. 

Шофьорът на сръбския микробус е настанен за лечение в хасковската болница със счупен крак. С фрактури е и 23-годишна жена, коята е откарана в спешна помощ в Свиленград.

Две от жените, пътували в сръбския автобус, са колабирали от стреса. Оказана им е медицинска помощ, състоянието им е добро, предаде Дарик радио.

По негаво информация в катастрофиралите автомобили се е ударила и трета кола – “Пежо", също с чужда регистрация. Хората, които са пътували в нея, обаче са невредими.

Заради катастрофата беше затруднено и преминаването през ГКПП Капитан Андреево.

Споделяне

Още от България