Седмият "Хари Потър" се появи в Интернет пет дни преди премиерата му

Седмият "Хари Потър" се появи в Интернет пет дни преди премиерата му

Американското издание на последния роман на Джоан Роулинг за Хари Потър беше пуснато в Интернет пет дни преди появата на книгата по книжарниците, съобщава сайтът TorrentFreak във вторник.

Неизвестен фен на приключенията на непълнолетния магьосник е снимал всяка страница от "Harry Potter and the Deathly Hallows" ( българският издател Егмонт все още не е обявил превода на заглавието, което може да е "Хари Потър и смъртните светии", както и "Хари Потър и смъртоносните светии", заради двойното значение на deathly). Линковете към архива с фотографиите са качени в популярния торент портал Demonoid.com. Буквално няколко часа след появата на линка архивът е бил изтеглен от няколко хиляди души. След което връзките  са били свалени от модератора на страницата.

В момента книгата може да бъде открита във всички известни торенти в Интернет. Модераторите на сайтовете свалят част от линковете, но потребителите не обръщат внимание на авторските права и отново пускат връзка към книгата.

Фалшиви варианти на седмия роман на Джоан Роулинг многократно се появяваха в мрежата през последния месец. Според TorrentFreak този път обаче става дума за оригинала.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?