Сексуална инструкторка от Беларус твърди, че Русия повлияла на изборите в САЩ

Манекенката Анастасия Вашукевич, по-известна под псевдонима Настя Рибка
Беларуска компаньонка, която е на съд в Тайланд, поиска помощта на Вашингтон, защото се бои, че може да бъде експулсирана в Русия след заплахите си да разкрие ролята на Москва в изборите в САЩ, предаде Франс прес.
 
Манекенката Анастасия Вашукевич, по-известна под псевдонима Настя Рибка, бе арестувана в края на февруари с още девет чужденци, които организирали курсове по "сексуално обучение" в курорта Патая.
 
Обвиненията на младата жена привлякоха вниманието, защото тя е елитна компаньонка с контакти с високопоставени руснаци. В Русия тя е преследвана, защото е заснела руския вицепремиер Сергей Приходко на яхта на милиардера Олег Дерипаска. Видеото получи широка известност, след като бе публикувано от руския опозиционер Алексей Навални.
 
Олег Дерипаска, който е поддържал контакти с бившия шеф на предизборния екип на Тръмп Пол Манафорт, отрече да се познава с Анастасия Вашукевич или със "сексуалния гуру" Александър Кирилов, който ръководел задържаната в Тайланд група за сексуално обучение. Отначало Вашукевич и шестимата ѝ колеги "сексуални инструктори" са били обвинени в работа без разрешително, но сега са им повдигнати и обвинения в проституция и принадлежност към престъпна организация.
 
Младата жена неотдавна привлече вниманието на международната преса, след като публикува в Инстаграм видео, в което предлага на американските журналисти да направи разкрития.
 
"Опитват се да ни пратят зад решетките. Затова съм готова да ви разкрия липсващите парченца от пъзела за американските избори", казва тя във видеоматериала.
 
Вашукевич твърди, че разполага с аудиозаписи с участието на Дерипаска, които доказват намеса в изборите в САЩ, отбелязва Асошиейтед прес.
 
Чужденци, които работят без разрешително в Тайланд, може да бъдат наказани с пет години затвор и глоба до 100 000 бата (3200 долара).
 
Вашукевич и Кирилов заявиха, че се страхуват за личната си безопасност, особено ако бъдат депортирани в Русия. 
Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?