Семейства на работещите в Роувър искат Даунинг стрийт да спаси фалиращата компания

Протест на Даунинг стрийт организират съпругите и децата на работещите в завода на компанията Ем Джи Роувър Лонгбридж в Бирмингам. Днес те заминават за Лондон, където ще искат кабинетът да спаси 6000 работни места в предприятието, предаде в сряда Би Би Си. Очаква се семействата на работещите в автомобилната компания, която влезе в процедура на фалит, да връчат писмо на премиера Тони Блеър.

Те призовават правителството да поднови контактите с Шанхай аутомотив индъстри корп, от където обаче вчера отказаха повече преговори за участие в изпитващата сериозни финансови затруднения британска компания. В началото на седмицата кабинетът отпусна заем от 6,5 млн. лири на Роувър, за да забави планираните уволнения поне с една семица.

Наскоро работниците в завода Лонгбридж са били уведомени, че ще получат по 280 лири за всяка година работа за компанията Роувър, но за не повече от 12 години. Това означава, че дългогодишните служители на фирмата няма да получат повече от 3300 британски лири.

Ем Джи спорт енд рейсинг вчера стана третата компания от групата Ем Джи Роувър, която обяви фалит и поиска да бъде администрирана от одиторската фирма Прайсуотърхаус Купърс, предаде Ройтерс. Обявилите фалит миналия петък Ем Джи Роувър и Пауъртрейн също избраха да бъдат администрирани от представители на одиторската фирма.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?