Септември започва с хлад и вятър

Най-високите температури през септември ще са между 28 и 33 градуса, а най-ниските - между 4 и 9 градуса, и ще са в началото на третата деседневка на месеца. Това съобщи метеорологът в НИМХ-БАН Гергана Козинарова, цитирана от БТА.

По думите ѝ очакванията са се средната месечна температура да бъде близка до нормалната, а валежите - около и над нормата.

Месецът ще започне с хладно и ветровито време, последвано от бавно затопляне. Ново захлаждане и валежи ще има около 5-6 септември.

В края на първото и през повечето дни от втората десетдневка атмосферата ще е по-устойчива. Тогава по-голяма е вероятността за сухо и по-топло време. Временно понижение на температурата и валеж може да има около 12 септември.

През последните дни от второто и през първата половина от третото десетдневие атмосферата ще е динамична. Тогава има повишена вероятност за превалявания и температурни колебания. Отново стабилизиране на времето се очаква през последните 4-5 дни от месеца.

Според астрономическата справка на НИМХ-БАН в началото на септември слънцето в София изгрява в 6.50 часа. и залязва в 20.02 часа. Продължителността на деня е 13 часа и 12 минути. В края на месеца слънцето изгрява в 7.21 часа и залязва в 19.11 часа, като продължителността на деня е 11 часа и 50 минути.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?