СГС отряза 11 маршрутни фирми, жалващи се от заповед на Софиянски

Административна колегия на Софийския градски съд /СГС/ отхвърли жалбите на 11 фирми за превоз на пътници в София с маршрутни таксита по допълнителни маршрутни линии от 1 до 37 включително, и по 49 срещу заповед на кмета на Столичната община, предаде БТА.

Фирмите жалбоподатели са "Ролита-97"ООД, "Корект Транс"ООД, "Спедтранс-Стефан Димитров"ООД, "Балкан Азия транс 98", "Рана МХ"ООД, "Екопетролиум", "АНТ-ФАРМА"ООД, ЕТ "Спаска Екова", "Маке транс"ЕООД, "Ди Ен Би Травел Комерс" ЕООД и "Рая 98-МХ"ООД. По жалбите на други две фирми - "Селмекс" ЕООД и ЕТ "Павел Кацаров-Виктори" съдебното производство е прекратено, тъй като те са просрочени, заявяват още от съда.

Съдът преценява, че са спазени условията за утвърждаване на транспортни схеми, записани в Наредба на Министерството на транспорта и съобщенията обявяване на конкурс за възлагане на обществен превоз на пътници по допълнителни маршрутни линии. Не са налице закононарушения, които биха опорочили конкурса до степен на незаконосъобразност, така че да има основания за отмяна на оспорваната заповед на кмета от 4.12.2003 г., ся мотивите на съда.

Кметската заповед обявява класираните на първите три места кандидати. При издаването ѝ са спазени процедурите и не следва тя да бъде отменяна като незаконосъобразна.

Представителят на Софийската градска прокуратура също счита, че жалбите са неоснователни и следва да бъдат отхвърлени с оглед на събраните по административното дело доказателства.

Решението на СГС може да се обжалва с касационна жалба пред ВАС в 14-дневен срок.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: