Шефът на болницата в Ардино е третият зам.-министър на здравеопазването

д-р Адам Персенски

Управителят на Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино Адам Персенски става заместник-министър на здравеопазването. Това съобщиха от правителствена информационна служба.

Той ще отговаря за европейските проекти в здравеопазването, следдипломната квалификация и общественото здраве.

Персенски ръководи лечебното заведение от 2012 г. досега. Професионалната му кариера започва като лекар-реаниматор, ординатор хирург в хирургично отделение и началник на хирургично отделение. Завършил е Медицинския университет в Пловдив, специализирал е и "Здравен мениджмънт", е посочено в правителственото съобщение.

Персенски беше кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ на парламентарните избори през 2013 и 2014 г. и кандидат за кмет на Ардино на местните избори през 2011 г.

Другите двама заместници на здравния министър Петър Москов са Бойко Пенков и Ваньо Шарков.

Бойко Пенков беше заместник-министър на здравеопазването и в правителството на Пламен Орешарски, както и в служебния кабинет на Георги Близнашки. Ваньо Шарков беше депутат от "Синята коалиция" в 40-ото и в 41-ото Народно събрание, като заемаше поста заместник-председател на парламентарната комисия по здравеопазване в двата си мандата.

Споделяне

Още от България