Шефът на тол управлението влезе в ръководството на АПИ

Тричленният директорски борд на пътната агенция вече е запълнен

Олег Асенов

Директорът на Националното тол управление проф. Олег Асенов влезе в директорския борд на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Така тричленният управителен съвет на пътното ведомство вече е запълнен с кадри, става ясно от съобщението на АПИ.


Заповедта за назначението на Олег Асенов е на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Очаквано той ще отговаря за внедряването на тол системата, чийто старт беше отложен за 1 март 2020 г.

Председател на управителния съвет на АПИ е Георги Терзийски, който зае поста в началото на годината. Това стана след подаването на оставка заради хаоса с въвеждането на е-винетките на Светослав Глосов.

Заедно с Терзийски в ръководството на АПИ беше назначен и Радослав Влахов, който обаче напусна в средата на юни по собствено желание. Преди това Влахов беше директор на общинското дружество "Пазари Изток" и минаваше за близък на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Неофициално източници на Mediapool от пътната агенция обаче разказаха, че Влахов е напуснал, след като е бил каран да подписва документи, с които после е можело да му бъде търсена отговорност от прокуратурата, така както се случи с бившите шефове на пътната агенция Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. Влахов отказал и предпочел да напусне.

Така на негово място беше назначен инж. Иван Досев в Управителния съвет на АПИ. Той е единственият пътен инженер в ръководството на ведомството.

Новият член на директорския борд в АПИ проф. Олег Асенов ще отговаря за тол системата. Преди да застане начело на Националното тол управление, той ръководеше отдела "Управление на информационна система и инфраструктура" в АПИ. Бил е и експерт в екипа за внедряване на системата за електронно таксуване на пътищата. От 2011 г. до момента проф. Олег Асенов е преподавател във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

До провеждането на конкурс за нов директор на Национално тол управление длъжността временно ще бъде изпълнявана от Радослав Миленов – началник сектор "Обслужване на потребители" в отдел "Обслужване на клиенти", е посочено в съобщението.

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?