Иван Досев заема мястото на Радослав Влахов в управата на АПИ

Иван Досев заема мястото на Радослав Влахов в управата на АПИ

Радослав Влахов, който в края на януари беше назначен за член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и бе смятан за протеже на Цветан Цветанов, е сменен с инж. Иван Досев. До момента Иван Досев беше директор на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ, а преди това е бил заместник-началник на ДНСК.

Това е станало със заповед на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, съобщи пресцентърът на ведомството.

Така в управата на пътната агенция отново влиза инженер, след като през последните два месеца тричленният управителен съвет се ръководеше единствено от Георги Терзийски и Радослав Влахов, които не са пътни инженери. Двамата заеха постове в края на януари, след триседмично търсене на кадри.

Предишният шеф на АПИ Светослав Глосов и членът на УС на АПИ Веселин Давидов бяха принудени да подадат оставки още в началото на годината заради хаоса с въвеждането на електронните винетки.

В средата на април третият член на УС на АПИ Дончо Атанасов пък подаде оставка, след като прокуратурата му повдигна второ обвинение за трагедията на пътя край Своге, при която загинаха 20 души. Преди това Атанасов беше обвинен и за инцидента в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", при който паднало осветително тяло уби жена в пътуващ автомобил.

Преди да оглави АПИ Георги Терзийски беше областен управител на Ловеч. Същия пост заемаше и бившият регионален министър и настоящ зам-министър на регионалното развитие Николай Нанков.

Радослав Влахов пък дойде в АПИ, след като преди това беше изпълнителен директор на общинското дружество "Пазари Изток" в София. Той напуска ръководния пост в пътната агенция по негова лична молба, според съобщението на регионалното министерство.

Според запознати Влахов е бил предложен на поста от Цветан Цветанов, който освободи всички постове в ГЕРБ и напусна парламента заради разразилия се скандал с покупката на апартамента му в сграда на "Артекс", от който тръгна аферата "Апартаментгейт".

Публично Георги Терзийски и Радослав Влахов никога не се появиха заедно, докато ръководеха пътната агенция.

 

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?