Шестима кандидати за изборните урни

Шест фирми искат да изработват изборните урни за президентския вот, стана ясно в понеделник след отварянето на документите им за участие в обществената поръчка на Министерството на държавната администрация и административната реформа. Пет от тях представиха мостри на кутиите, в които ще пускаме гласа си. Това бе едно от условията на първия кръг на конкурса. Само “Рожен пласт” не показа как ще изглежда техният проект. 

"Андреa БГ" представи четири варианта на прозрачни кутии за гласуване, "Пирин пласт" – три мостри, а ЕТ "Хеел - В.Енева", "Трамкар" и "Стела 94" - по една.

Предстои да се определи дали кандидатите отговарят на посочените условия за участие, комисия след това ще оценява техническите показатели на предложените мостри. Във вторник ще стане ясно кой продължава в надпреварата и фирмите ще бъдат поканени да дадат първоначална оферта. В същия ден ще се проведат и преговорите по окончателните ценови предложения и ще се обяви класацията на кандидатите.

13 500 е ориентировъчният брой кутии, които трябва да бъдат изработени и доставени до 16 октомври 2006 г. в областните центрове в страната. При неточно, некачествено или забавено изпълнение изпълнителят дължи неустойка по 1 процент на ден върху сумата по договора. В случай на забавяне с повече от 3 дни договорът се прекратява, изпълнителят не получава никаква сума и дължи неустойка в размер на 60 на сто от стойността на договора.

Във вторник ще се отворят и документите на участниците в обществената поръчка за изработване на 13 500 печата за изборните секции.

Споделяне

Още от Бизнес