"Шнайдер Електрик" може да участва в строежа на "Южен поток" и VІІ блок

Френската компания "Шнайдер Електрик" може да бъде включена в реализацията на проектите за строежа на газопровода "Южен поток" и на VІІ блок в АЕЦ "Козлодуй", стана ясно в понеделник по време на посещение на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев във фабриката на фирмата в Пловдив.

В същото време от "Южен поток Транспорт", която ще строи морския участък на газопровода, съобщиха, че в Русия Държавната комисия за експертна е дала положително заключение за проектната документация на руския участък на подводното трасе на тръбата, която включва и оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) на газопровода в Русия.

Драгомир Стойнев се срещна с ръководството на "Щнайдер", което изрази готовност да бъде компетентен технологичен партньор на държавата за осъществяването на различни публични проекти. Важни за компанията теми са диверсифицирането на енергетиката, реиндустриализацията, подобряването на връзката между бизнеса и образованието, развитието на технологиите.

Директорът на "Шнайдер Електрик" Кристоф Де-Лафарж припомни, че компанията му е работила по редица публични и частни проекти, като е доставчик на оборудване в АЕЦ "Козлодуй“ и в ТЕЦ-овете "Марица Изток“ 2 и 3, както и в мините там.

Председателят на Френско-българската търговска камара Стефан Дюлае заяви, че се подготвят френски инвестиционни проекти в областта на инфраструктурата, туризма и енергетиката. Според него през последните месеци се подобряват търговските отношения между България и Франция.

Споделяне

Още от България