Шофьорът без книжка, прегазил балетист във Варна, остава в ареста

Мартин Чикалов

Варненският окръжен съд остави в ареста 25-годишният Петър Здравков, който блъсна и уби балетиста от Варненската държавна опера Мартин Чикалов.

Освен че не е имал книжка, Здравков на два пъти е бил глобяван, защото е шофирал с доста слабо зрение и без очила, но все още медицинската експертиза не е готова.

В съдебната зала обвиняемият каза, че изключително много съжалява. Адвокатът му поиска по-лека мярка за неотклонение, което беше отхвърлено, тъй като стана ясно, че по свидетелски показания, в момента на престъплението той е карал със скорост между 70 и 80 км/ч. Точната скорост ще бъде установена след излизане на автотехническата екпертиза.

Стана ясно, че Здравков е бил монтьор на климатици. Имал две криминални регистрации, които са прекратени, затова е с чисто съдебно минало. Адвокатът каза, че мярката за неотклонение ще бъде обжалвана в тридневен срок.

Междувременно 14 неправителствени организации поискаха среща с премиера Бойко Борисов по време на предстоящия протест в памет на Мартин Чикалов.

Споделяне

Още по темата

Още от България