Шофьорите ще си получават актовете 30 минути след нарушение

Шофьорите ще си получават актовете 30 минути след нарушение

МВР ще се обзаведе с техника за автоматично обработване на данните, заснети от камерите за нарушения по пътя. Сниманите собственици на превозни средства ще поучават акта си мигновено. Модерната техника ще позволи това да се случва в рамките на два дни, а най-големите "късметлии" ще бъдат зарадвани с акт от пътна полиция само половин час след извършване на нарушението.

Нововъведенията ще заработят до Нова година, като е предвидено да бъдат разписани и в закона, заяви в сряда зам.- началникът на охранителна полиция Алекси Стратиев.

Според него така ще улеснят шофьорите, а освен това ще се елиминира човешкият фактор при обработката на данните от камерите. В момента този процес отнема около три месеца.

Все пак колкото и да е строга родната полиция, толкова е и справедлива и мисли за гражданите, макар и те да са нарушили пътните норми. Идеята е тези от тях, които си платят глобата до няколко дни след получаването на акта, да се ползват с отстъпки от 30 до 50 процента от стойността ѝ.

Сниманите нарушители няма да се разделят с точки от контролния си талон, а ако автомобилите на се шофирани от собствениците им, те ще имат възможност да заведат провинилите се при полицаите, които ще ги санкционират.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?