Шварценегер е фаворитът за изборите в Калифорния

Часове преди изборите за губернатор на Калифорния, социологическите допитвания показват, че кандидатът на републиканците Арнолд Шварценегер има значителна преднина пред конкурентите си, независимо от появилите се обвинения за сексуална разюзданост, наркотици и т.н., предаде Си Ен Ен.

Според проучване на общественото мнение Шварценегер има подкрепата на 37 на сто от избирателите срещу 29 на сто за неговия главен конкурент, настоящия вицегубернатор на щата Крус Бустаманте. От регистрираните гласоподаватели 54 на сто са се обявили за отстраняване на настоящия губернарор, срещу 41 на сто, които са против това.

Във вторник калифорнийците трябва да решат дали да свалят от поста му сегашния губернатор на щата, демократа Грей Дейвис.

През последните седмици Шварценегер бе критикуван за разюздано сексуално поведение на младини. В изявление пред Ен Би Си, той посочи, че много от обвиненията срещу него са изфабрикувани и са част от мръсните трикове на предизборната надпревара, предаде Ройтерс.

Имаше и обвинения, че се е възхищавал от думи на Хитлер. Неспирният поток от съобщения за миналото на Арнолд Шварценегер поставя пред американските избиратели предизвикателния въпрос - до каква степен те трябва да прощават и да забравят, посочва в коментара си от днес Дейвид Креъри от Асошиейтед прес.

Още от Свят

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?