Си Ен Ен отвърна на нападките на Тръмп

Улф Блицър

Телевизия Си Ен Ен отвърна на неспирните нападки на президента Доналд Тръмп, като излъчи видеозапис, показващ нейните репортери на опасни места по света. Водещият Улф Блицър каза, че въпреки обидите, "дори и най-гласовитите критици не могат да накарат фактите да мълчат", предаде Асошиейтед прес.

Откакто е президент, Тръмп постоянно обвинява Си Ен Ен, че предава "фалшиви новини". В уикенда след Деня на благодарността той се нахвърли върху Си Ен Ен Интернешънъл, като написа в Туитър, че телевизията лъже и представя зле Съединените щати в света.

 

Той отправи нападки срещу телевизията и вчера, отново в Туитър: "Трябва да направим състезание коя от телевизиите, включително Си Ен Ен, но без Фокс, е най-безчестна, корумпирана и/ или изопачава политическото отразяване на любимия ви президент (аз). Всички те са калпави. Победителят да получи ТРОФЕЙ ЗА ФАЛШИВИ НОВИНИ!"

В предаването "В понеделник следобед" Блицър каза, че репортерите на телевизията излагат живота си на опасност всеки ден в най-рисковите места по света. Той излъчи четириминутен видеозапис с откъси от репортажи на Си Ен Ен от Ирак, Сирия, Афганистан, Пуерто Рико, Северна Корея и Бангладеш, озвучен от грохот на бомби и изстрели.

 

"Си Ен Ен и Си Ен Ен Интернешънъл не са спонсорирани от никоя държава, самодържец или политическа организация. Въпреки постоянните критики на президента, ние неотклонно изпълняваме мисията си - свободни и независими, какъвто трябва да е печатът", каза водещият.

След съботния туит на Тръмп за Си Ен Ен интернешънъл, Си Ен Ен отвърна в Туитър, че "не е работа на Си Ен Ен да представя САЩ по света. Това е ваша работа. Наша работа е да съобщаваме новините".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят