Сидеров съди за клевета бизнесмена, подал сигнал срещу него в МВР

Андрей Бъчваров се опасява от заплахи от "шайката" на лидера на "Атака"

Волен Сидеров държи реч пред Съдебната палата в София, сн. БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще съди за клевета бизнесмена Андрей Бъчваров, който преди ден обяви пред медиите, че е подал сигнал в полицията срещу националиста. Причина за това станал инцидент в столичен пиано бар в събота, когато Сидеров нападнал словесно и с удари мъжа, тъй като той заявил, че няма да гласува за партията му.

"В отговор на поредната клеветническа атака срещу Волен Сидеров лидерът на "Атака" заявява, че ще съди Андрей Бъчваров за клевета, за която искът ще е на стойност 100 000 лв. Сумата от спечеленото дело ще бъде дарена на нуждаещи се хора, църкви, манастири", съобщиха от партийния пресцентър в сряда.

Самият Сидеров и дясната му ръка Десислав Чуколов, също забъркан в инцидента според Бъчваров, не се появиха на първото заседание на парламента след Гергьовден. Във вторник пък от "Атака" отговаряха на медиите, че не могат да се свържат с двамата, за да ги помолят за коментар по повод твърденията на бизнесмена.

Той описва в жалбата си до МВР как Сидеров и Чуколов са обикаляли из масите на заведението да питат хората дали ще гласуват за "Атака". Така стигнали до масата на Андрей Бъчваров и се ядосали, като чули отговора "не". Политическият лидер започнал да обижда човека, а след това го ударил два пъти, твърди Бъчваров.

"Удари ме два пъти – един път в торса и още веднъж в главата. Подал съм жалба в полицията и очаквам реакция", обясни бизнесменът. В жалбата му е написано и предположението, че Сидеров е бил "видимо надрусан".

"Очаквам заплахи от господин Сидеров и неговата шайка. Но ми е по-интересно как това ще се случи", коментира Бъчваров пред Нова телевизия в сряда.

В момента Сидеров и Чуколов се намират в сръбската столица Белград, където се срещнаха с председателя на долната камара на руския парламент Сергей Наришкин. Лидерът на "Атака" е поканил събеседника си в България, въпреки забраната му, наложена от ЕС.

Междувременно МВР най-накрая е иззело оръжието на Сидеров във връзка с повдигнатите му обвинения за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай, съобщи "Дневник", позовавайки се на информация от силовото ведомство.

Наскоро прокуратурата внесе обвинителния акт срещу лидера на "Атака" заради инцидента от началото на година на летище "Варна", когато той последователно атакува с обиди и крясъци френския културен аташе и други пътници, а след това удари и униформен. Обвиненията срещу лидера на националистическата партия бяха предявени на 12 март.

Още тогава МВР трябваше да изпълни задължението си по Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите, според който разрешителни за притежаване на оръжие се отнемат, когато срещу някого е започнало наказателно преследване за умишлено престъпление от общ характер.

Споделяне

Още от България