Симеон: Дебатът е хубаво нещо, но по-добре да си е в групата

Дебат в една парламентарна група е винаги положителен, да се обсъждат теми в една парламентарна група - също, да има различни мнения е също ползотворно, но винаги е по-хубаво да се и в самата парламентарна група. Така премиерът и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски коментира пред журналисти създаването на дискусионен клуб "Новото време".

Вчера министърът на отбраната и зам.-председател на партията Николай Свинаров съобщи, че политическият съвет на НДСВ в понеделник е взел решение за разпускането на клуба, защото членовете на ръководството са оценили инициативата като фракционерство. Координаторът на "Новото време" Мирослав Севлиевски обаче контрира, че на заседанието е бил обсъждан парламентарен клуб "6 април", а не дискусионен клуб "Новото време", както впоследствие бе преоформен "6 април".

Запитан дали с учредяването си нововремци не са нарушили решението на ръководството, Сакскобургготски отговори: "Ние сме разговаряли на политическия съвет, дали сме си мнението и оттам нататък не бих коментирал повече".

Той не пожела да коментира и доклада на Икономист интелиджънс юнит, според който премиерът не може да удържи разпада в НДСВ и разногласията могат да доведат до политически промени. "Всяко списание, дописник, който е тук в България, може да сподели с читателите си своите впечатления. Оттам нататък не бих се произнесъл, защото това е мнението на едно списание, колкото и да го уважаваме всички", каза Симеон.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?