Симеон признал, че е необходима лява политика

С отвореното си писмо премиерът Симеон Сакскобургготски всъщност признава, че на България ѝ е необходимо ляво управление, заяви зам.председателят на БСП Румен Овчаров в парламента. СДС и левицата разкритикуваха от трибуната сегашното управление по повод 3-годишнината от избирането на правителството на 25 юли.

И Румен Овчаров, и лидерът на СДС Надежда Михайлова разтълкуваха отвореното писмо на Симеон, което бе публикувано в края на миналата седмица в столичен ежедневник. И двамата разкритикуваха факта, че министър-председателят е избрал епистоларната форма за отчет на свършеното от него, вместо да се яви пред Народното събрание.

Според БСП, освен че дава заявка за нов мандат, с писмото си Симеон признава провала на управлението в социалната сфера - здравеопазване и образование, изтъкнати от премиера като областите, в които не е направено достатъчно. Това, според социалистите, означава, че Сакскобургготски признава необходимостта от лява политика в България.

БСП се готви да вземе властта и е готова да работи с всяка политическа сила, великодушно декларира в пленарната зала зам.председателят на партията, която поддържа първото си място в електоралните социологически сондажи.

Хората очакваха от министър-председателя реална оценка на 3-те години управление досега, а не заявка за нов мандат, заяви лидерът на СДС Надежда Михайлова.

За СДС оценката е в отговора на един ясен и прост въпрос - изпълни ли Симеон обещанието си да подобри несимволично жизненото равнище на хората. Отговорът е не, заяви Михайлова и изброи: - за три години българските граждани не станаха по-богати, правителството няма политика за доходите, реалното увеличение на заплатите за този период е едва 13% и е лъжа, че безработицата е намаляла. Като "сапунен мехур" Михайлова окачестви програмите за заетост, с които "премиерът се гордее".

Очаквайте подробности

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: