Синът на Майкъл Дъглас получи пет години затвор за наркотърговия

Синът на Майкъл Дъглас получи пет години затвор за наркотърговия
Синът на известния холивудски актьор Майкъл Дъглас - Камерън, бе осъден на пет години затвор за търговия с наркотици, съобщиха световните агенции.

Според федералния съдия Ричард Бърман това е сравнително леко наказание за подобни престъпления.

31-годишният Камерън Дъглас бе арестуван през юли 2008 г. в скъп хотел в Манхатън при операция на агенти на федералната Агенция за борба с наркотиците. При обиска в стаята му бяха намерени количества метамфетамин, оценявани на 18 хил. долара по тарифи на черния пазар.

Той се призна за виновен в притежание на хероин и търговия с големи количества кокаин и метамфетамин, като последните били получавани с пощенски пратки.

През 1999 г. Камерън Дъглас бе арестуван също по обвинения за разпространение на дрога в Ню Йорк, а през 2007 г. - в Санта Барбара, Калифорния.

По американските закони Камерън Дъглас бе заплашен да получи присъда от 10 години затвор до доживотна присъда. Съдът обаче прояви снизходителност, отчитайки, че обвиняемият е сътрудничил на следствието.

Самият Камерън, след изслушванията в съда, призна, че е пропилял много шансове за по-добро бъдеще.

Камерън Дъглас е син на Майкъл Дъглас от първата му съпруга Диандра, с която той се разведе след 17 години брак. Наследник на актьорката династия, той участва заедно с прословутия си дядо Кърк Дъглъс и баща си Майкъл Дъглас във филма "Семейни ценности" през 2003 г., но не може да се похвали с тяхната завидна кариера.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?