Сирийската армия напредва в северната част на Алепо

Сирийската армия напредва в северната част на Алепо

Сирийската армия и бойци на кюрдските сили за самоотбрана проведоха успешна операция в северозападната част на Алепо, съобщи РИА-Новости, цитирана от БГНЕС.

Правителствените сили и кюрдите щурмуваха от две страни. Сега се извършва прочистване на сградите от остатъци на терористите.

Изтласкването на терористите от Шкейф стана възможно след освобождаването на болницата Кинди и палестинския лагер Хандарат, също в северозападната част на Алепо. Те се намират съвсем близо до северния път за снабдяване на града.

Сирийската армия контролира около половината от града, наричан още северната сирийска столица. На 12 септември командването обяви за началото на военна операция по освобождаването на Алепо от терористи.

С помощта на руската авиация сирийската армия напредна в северната част на града и е приближила до 4 предградия, държани от опозиционните сили, предаде АФП. През нощта руски самолети извършиха десетки въздушни удари, твърди Сирийският център за правата на човек, базиран във Великобритания, припомня БГНЕС.

Ако правителствените сили завземат четирите квартала, сирийската опозиция ще остане раздробена на малки групи, действащи в източната част на Алепо.

"Но кампанията на Асад с военната подкрепа на Русия предизвика международен отглас след серията от въздушни удари срещу гражданска инфраструктура, включително срещу най-голямата болница в източната част на града", твърди "Франс прес".

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?