Слънчев бряг оглави световна класация за изгодна почивка

Българският курорт печели с най-евтини бира, вино и храна

Слънчев бряг оглави световна класация за изгодна почивка

Слънчев бряг излезе начело в световна класация за туристически дестинации, които съчетават ниски цени с добро качество в проучването "Барометър за ваканционни разходи", което се прави от "Post Office Travel Money", съобщи в."Сега".

Преки конкуренти на Слънчев бряг по евтиния са средиземноморските курорти Алгарве и Коста дел Сол.

Новият "барометър" за 2018 г. сравнява 42 курорта и градове от всички континенти по цени на обичайните за всяка ваканция стоки - от храна и напитки до плажно масло и препарати против насекоми. В ранглистата влизат известни места като Корфу, Мармарис, Соренто, Канкун, Бали, Коста дел Сол, Рио де Жанейро и други.

Проучването показва,че за един и същ "пакет" туристите ще платят само 38 паунда в българкия морски курорт, докато във френската Ница ще се "изръсят" с рекордните 106 паунда. Пакетната цена включва бутилка вода, чаша кафе, местна бира, кока-кола, чаша вино, тубичка слънцезащитен крем, препарат против насекоми, обяд за двама в ресторант без питиетата и вечеря с три блюда плюс вино.

В Слънчев бряг, известен с алкохолния си туризъм, очаквано цените на алкохола са най-ниски. Бутилка бира например излиза средно 0.73 паунда, докато в Ница е над 4 паунда. Чаша кафе също е 0.73 паунда в българския курорт, но в португалския Алгарве ароматната напитка е по-евтина  -  0.64 паунда за чашка.

Цената на виното, минералната вода и храненето в ресторант също са с най-ниски в българския курорт спрямо останалите курорти в изследването. За бутилка качествено вино в заведение в Слънчев бряг е посочена цена от 29 британски лири, докато в Соренто и Ница туристите биха платили над два пъти повече.

Тубичка слънцезащитен крем у нас е само 2.50 паунда, а в Пафос, Корфу и Соренто струва 7-9 паунда.

И предни години Слънчев бряг е попадал в топ три на най-евтините курорти с добро качество на туристическата услуга спрямо цените в същото изследване.

Споделяне

Още от Бизнес