Слави Трифонов отрече да е искал половината ГЕРБ

Слави Трифонов отрече да е искал половината ГЕРБ

Телевизионният водещ Слави Трифонов отрече твърдението на премиера Бойко Борисов, че е поискал половината влияние в ГЕРБ. В своето шоу във вторник вечерта Трифонов заяви: "Не съм искал 50% от ГЕРБ, защото ГЕРБ не е нито ООД, нито баница. Въобще не съм искал 50 процента".

Миналата седмица Борисов заяви в свое интервю по Канал 3, че Трифонов му е поискал 50% от партията, което означавало един министър да се определя от водещия и друг от него. Трифонов призна, че с Борисов са били близки и често са говорили за политика и обясни своите виждания така:

"Хрумвало ми е, че ако извадиш достоен човек, чрез него можеш да вкараш хора в парламента. Може да е ракетоносител този човек. Хрумвало ми е, че аз мога да бъда ракетоносител. Ако мога да вкарам хора в парламента, защо ми е да използвам Бойко Борисов?", обясни Трифонов.

"С Бойко Борисов сме водили много разговори, включително за политика. Изразявал съм мнение, че е добре той да участва в политиката", каза водещият. Двамата са дискутирали още, че е добре в парламента да влизат достойни хора.

"Това не е баница. Има много достойни хора, но те могат да влязат в парламента само чрез партия. Навремето поисках от Гергьовден един човек от Плевен да влезе в листите, и те ми отказаха", посочи Трифонов. Той заяви, че няма политически амбиции. На въпрос защо се дърпа да имат политическа партия, водещият отговори, че още не е намерил достатъчно убедителен мотив да смени компанията на екипа на шоуто, с компанията на Искра Фидосова.

"Ако реша да се занимавам с политика, ще съм опозиционер", каза водещият и допълвайки “а може и въобще да не съм опозиционер, ако ме разбирате",

В интервюто си миналата седмица Борисов се оплака от скечовете в "Шоуто на Слави", които всяка вечер се занимават с него, посочвайки, че в същото време Трифонов ползвал съвсем друг тон в разговорите си с президента Георги Първанов и Румен Петков.

Водещият заяви, че целта на политическата сатира, която се прави в шоуто му, е управляващите да се държат отговорни пред избирателите им. "Хората си го избраха, трябва да го държат отговорен. Това беше пряк мажоритарен вот. Тъй като хората не могат да му държат сметка, това трябва да го правят медиите. Той непрекъснато обещава и на следващия ден спира да обещава", каза Трифонов.

Той посочи, че не харесва в Борисов и това, че не си признава грешките.

"Защо медиите се срамуват да си кажат, че той се обажда и пише sms-и на всеки един почти във всеки вестник?", попита Слави и добави, че премиерът изпраща sms-и на главните редактори и ги "тероризира ежедневно". "Защо се страхуват да го кажат? Той пише sms-и дори ако види само малка статийка във вестник "Марица", че нещо не се е справил", посочи Трифонов.

Той обаче отказа да отговори на сценаристите си дали е получавал обаждания и съобщения от Борисов и с какво съдържание. Трифонов се аргументира, че това е лично.

Споделяне

Още по темата

Още от България